Gevulde pepernoten 1
Ingrediënten150 gr. zachte boter of margarine1 pak mix voor speculaas (400 g) 80 gr. gewelde abrikozen (zakje a 200 g) 25 gr. gepelde pistachenootjes (ongezouten) 2 bolletjes gember (potje) 4 kopjes espressokoffie |
BereidingOven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
In keukenmachine of met mixer boter mengen met 2 eetlepels water en mix voor speculaas. Deeg met handen tot bal kneden.
Abrikozen, pistachenoten en gember in keukenmachine tot pasta mengen. Deeg in ca. 25 balletjes (walnootgrootte) verdelen. Met duim holte in elk bolletje drukken. Holtes vullen met abrikozenmengsel.
Deeg rond vulling dichtvouwen. Bakplaat bekleden met bakpapier en gevulde pepernoten erop leggen. Pepernoten in midden van oven in 15-20 minuten goudbruin bakken. Laten afkoelen en serveren met warme cocoaldemelk of (espresso)koffie. Extra informatie |