Gevulde pepernoten 2

Gevulde pepernoten 2

Ingrediënten

100 gr bloem
50 gr bruine basterdsuiker
1 mespunt zout
1 eetlepel koekkruiden
50 gr boter
1 eetlepel fijngehakte hazelnoten
1 eetlepel fijngehakte amandelen
1 eetlepel honing
3 eetlepels fijne tafelsuiker 

amandelspijs
 

Bereiding

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 160°C.

 

Zeef de bloem met de basterdsuiker, het zout en de koekkruiden. Snijd de boter er met twee messen door en kneed het geheel daarna tot een soepel deeg. Leg het deeg in plasticfolie ± 30 minuten in de koelkast.


Vermeng de noten en de honing. Verdeel het deeg in ± 25 stukjes. Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat vulling op met wat amandelspijs en vouw het deeg eromheen.


Bak de gevulde pepernoten op de bakplaat ± 20 minuten in het midden van de oven en rol ze dan direct door tafelsuiker.

 

Extra informatie

Calorieen amandelspijs