Marsepein 2

Marsepein 2

Ingrediënten

250 gr amandelen
500 gr poedersuiker
1 1/2 eiwit
2 druppels amandelessence
1 theelepel oranjebloesemwater

Bereiding

Breng de amandelen in water aan de kook, giet ze af, pel ze, was ze en droog ze (Of koop blanke amandelen). Maal of rasp de amandelen in een amandelmolen of keukenmachine.

 

Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker, het eiwit, de amandelessence en het oranjebloesemwater. Maal het mengsel nogmaals en vorm het tot een samenhangend mengsel. Laat dit, verpakt in folie, 1 dag rusten.


Kneed de marsepein voor de verwerking nog een keer door, zodat het soepel wordt (kneed er eventueel nog een beetje losgeklopt eiwit door)

Vorm figuurtjes van de marsepein

Marsepein kunt u met een kwastje beschilderen. Je kan hiervoor water met levensmiddelenkleurstof gebruiken.

 

Extra informatie

Calorieen marsepein

Calorieen amandelen