Vruchten borstplaat
Ingrediënten6 eetlepels slagroom 2 eetlepels vruchtenlikeur |
BereidingLeg op een vel aluminiumfolie ingevette vormpjes zoals bijvoorbeeld: hartjes, sterretjes, rondjes (wel zonder bodem).
Meng alle ingrediënten (op de fijngehakte Franse vruchtjes na) in een geëmailleerde pan goed door elkaar met een lepel. Zet de pan op een laag vuur en roer goed totdat alle suiker is opgelost. Blijf roeren totdat het mengsel wat dikker wordt. Voeg vervolgens de fijngehakte Franse vruchtjes toe en meng dit door het mengsel.
Zodra je merkt dat het mengsel tijdens het roeren wat gaat slepen, zet je het vuur uit. Blijf roeren totdat de luchtbellen verdwenen zijn. Doe er een klontje boter bij en roer dit er snel doorheen.
Giet daarna het mengsel in de vormpjes en laat het opstijven. Zodra er verkleuringen optreden kun je de vormpjes op hun kant zetten zodat deborstplaat sneller afkoelt.
Extra informatie:Calorieen Borstplaat (roombasis) Calorieen Borstplaat (waterbasis) |