Speculaaskoeken
Ingrediënten150 gram boter125 gram lichtbruine basterdsuiker 1 theelepel zout 10 gram speculaaskruiden 200 gram zelfrijzend bakmeel 1 eetlepel melk 50 gram geschaafde amandelen |
BereidingMeng de boter met het zout en roer het tot een romige massa. Voeg er vervolgens een eetlepel melk aan toe.
Meng het zelfrijzend bakmeel met de speculaaskruiden en zeef deze boven een kom Vermeng het bakmeel en de speculaaskruiden met de botermengsel en kneed alles goed door. Laat het deeg voor 1 uur rusten (nog beter is om hem één dag te laten staan).
Verwarm de oven voor op 210°C of gasstand 4½. Het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een lap van circa 1 cm dik. Druk met behulp van steekvormpjes er koekjes uit, leg deze op een ingevette (of met bakpapier beklede) bakplaat.
Als laatst de koekjes bestrooien (en wat aandrukken) met de geschaafde amandelen. Doe de bakplaat in het midden van de oven.
Bak de spekulaaskoekjes in 20 minuten mooi goud/bruin en gaar. Als ze klaar zijn de spekulaaskoekjes uit de oven nemen en met een pannenkoekmes van de bakplaat nemen.
Laat de spekulaaskoekjes afkoekelen voor je ze serveert.
Extra informatie:
|