Speculaashuis
Ingrediënten440 gram boter440 gram basterdsuiker 940 gram bloem 60 gram speculaaskruiden 2 theelepels bakpoeder 1,5 dl water mespuntje zout 2 eiwitten 200 gram poedersuiker sinterklaassnoepgoed |
BereidingVerwarm de oven voor op 180ºC.
Roer in een kom de boter zacht met de suiker. Zeef de bloem met de kruiden en het bakpoeder. Voeg het met de rest van de ingrediënten toe en kneed het tot een deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even rusten in de koelkast.
Maak sjablonen van het karton (1 gevel, 1 zijkant, 1 bodem, 1 dak en 3 sjablonen voor de schorsteen). Rol het deeg uit tot een grote lap van ca. 1 cm dik. Maak van het deeg 2 gevels, 2 zijkanten, 1 bodem, 2 daken en de schoorsteen.
Leg alles op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het deeg gaar middenin de voorverwarmde oven. Roer de eiwitten schuimig en meng de poedersuiker erdoor. Zet het huisje in elkaar door de verschillende onderdelen met het glazuur aan elkaar vast te plakken.
Versier het huisje met snoepgoed. (doormiddel van het glazuur plakken de snoepjes op het huisje). |