Speculaasbombons met chocolade

Speculaasbombons met chocolade

Ingrediënten

150 gr amandelspijs
1/2 el geraspte citroenschil 
90 gr zelfrijzend bakmeel
40 gr donkere basterdsuiker
5 gr speculaaskruiden  
60 gr koude boter of margerine
20 gr gehalveerde amandelen  
200 gr pure chocolade, in stukjes
1-2 el melk

1/2 ei 

zout

Bereiding

Oven voorverwaremen op 175 graden.

 

Voor de vulling:

Amandelspijs mengen met ei en citroenrasp en goed doorkneden.

 

Voor het deeg:

Bakmeel boven kom zeven. Suiker, speculaaskruiden, zout en in stukjes verdeelde boter toevoegen en met vingertoppen tot kruimelig deeg mengen, daarna snel tot soepel deeg kneden. Deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast +/- 30 minuten laten rusten.

 

Deeg in tweeen delen en beide delen uitrollen tot lap van 10 x 15 cm en 6 mm dik. Een deeglap op dakplaat leggen en met vork inprikken. Amandelspijs erover verdelen. Afdekken met tweede deeglap, randen op elkaar drukken. Deeg garneren met amandelen en bestrijken met melk.

 

Speculaas in midden van oven in +/- 35 minuten bruin bakken, op rooster laten afkoelen en in 20 blokjes snijden. Chocolade smelten. Blokjes gevulde speculaas door gesmolten chocolade halen en op bakpapier laten harden.

Extra informatie

Calorieen gevulde speculaas

Calorieen melkchocoalde