Pepernoten (bij allergie)

Pepernoten (bij allergie)

Ingrediënten

75 gram boekweitmeel (Koopmans)
75 gram wheatex (Natuproducts)
4 eetlepels rietsuiker
1/2 theelepel gemberpoeder
1 1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel zout
50 gram frituurvet (Natufood)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Meng het boekweitmeel, de wheatex en de rietsuiker door elkaar. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng deze door elkaar. Laat het frituurvet smelten en meng dit door de rest. Voeg hierna zoveel water toe tot je een soepel deeg kunt kneden.

 

Maak er kleine bolletjes van en bak ze in de oven tot ze bruin en gaar zijn. Dit baktijd hangt erg af van de grootte van de pepernoten, +/- 15-20 minuten, let dus even op!

 

Laat de pepernoten afkoelen op de bakplaat.

 

Tip: Past dit nog niet binnen je dieet, overweeg dan het volgende: de meelsoorten zijn te vervangen door andere, rietsuiker is te vervangen door stroop (appel-, appel/peren- of rijststroop). Het kan ook zonder gember of nootmuskaat.

Extra informatie

Calorieen pepernoten