Pepernoten 3
Ingrediënten75 gr Honing20 gr Boter 175 gr Suiker 2 Eieren 1 eetlepel Melk 375 gr Zelfrijzend bakmeel 1 theelepel Kaneel 1 theelepel Gemalen kruidnagel 1 mespunt Kardemom |
BereidingVerwarm de oven voor op 180°C.
Breng eerst de honing, de boter en de suiker aan de kook en roer tot alle suiker is opgelost. Laat het nu afkoelen. Klop de eieren met de melk los. Roer 175 gr bakmeel, de kaneel, kruidnagels en de kardemom goed door elkaar en roer dit door de eieren en de melk. Voeg dit alles toe het honingmengsel.
Leg de deegplak op een beboterd bakblik en snijd er met een in heet water gedoopt mes blokjes van ± 1 1/2 cm van. Bestrijk het deeg met een beetje melk. Zet het bakblik midden in de oven en bak de pepernoten in 12-15 minuten gaar en goud/bruin.
Extra informatie |