Kruidkoeken

Ingrediënten

200 gram amandelspijs
250 gram suiker
5 eiwitten
50 gram sukade
50 gram gekonfijte sinaasappelschilletjes
50 gram gemalen hazelnoten
100 gram gemalen amandelen
100 gram bloem
1 mespuntje(s) cardamom 
anijs 
kruidnagelpoeder 
schil van sinaasappel en ½ citroen
50 kleine ouwels
5 eetlepel(s) honing 
fijngehakte pistches 
amandelstukjes 
fijne poedersuiker

Bereiding

Bereiding deeg:
Amandelspijs, suiker en eiwitten door elkaar roeren. In een pan al roerend verhitten. Van het vuur nemen. al roerend koud laten worden.

 

De rest van de ingrediënten erdoor kneden. De ouwels op een bakplaat leggen. deeg in de spuitzak doen en op de ouwels spuiten (houd ½ centimeter tussendoor vrij).

 

De koeken 15 minuten laten drogen en in 10 minuten in een oven van 180 graden bakken. Van de bakplaat nemen en laten afkoelen.

 

Bereiding garnering:

Honing verwarmen en de koeken hiermee bestrijken. amandelstukjes en pistaches hierop leggen, er fijne poedersuiker overheen strooien.

 

Extra informatie

Calorieen spijs

Calorieen hazelnoten

Calorieen amandelen