Kruidkoeken
Ingrediënten200 gram amandelspijs250 gram suiker 5 eiwitten 50 gram sukade 50 gram gekonfijte sinaasappelschilletjes 50 gram gemalen hazelnoten 100 gram gemalen amandelen 100 gram bloem 1 mespuntje(s) cardamom anijs kruidnagelpoeder schil van sinaasappel en ½ citroen 50 kleine ouwels 5 eetlepel(s) honing fijngehakte pistches amandelstukjes fijne poedersuiker |
BereidingBereiding deeg:
De rest van de ingrediënten erdoor kneden. De ouwels op een bakplaat leggen. deeg in de spuitzak doen en op de ouwels spuiten (houd ½ centimeter tussendoor vrij).
De koeken 15 minuten laten drogen en in 10 minuten in een oven van 180 graden bakken. Van de bakplaat nemen en laten afkoelen.
Bereiding garnering: Honing verwarmen en de koeken hiermee bestrijken. amandelstukjes en pistaches hierop leggen, er fijne poedersuiker overheen strooien.
Extra informatie |