Honing-plaatkoek
Ingrediënten150 gram honing 225 gram bloem 1 theelepel bakpoeder 150 gram amandelspijs 1 theelepel kaneel mespunt kruidnagelpoeder 1/4 theelepel gemalen piment 35 gram sukade 35 gram oranjesnippers boter om in te vetten 75 gram gepelde halve amandelen zout 1 ei
|
BereidingDoe de honing, bloem, bakpoeder, amandelspijs, specerijen, zout en het losgeklopte ei in een kom. Snijd de sukade en de oranjesnippers heel klein en voeg deze toe. Kneed alles tot een samenhangend deeg en laat dit 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een bakplaat in met boter en druk het deeg erop. Strijk de bovenkant glad. Druk de halve amandelen erin en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak de koek in ca. 40 minuten gaar en bruin.
Laat de koek op de bakplaat afkoelen, snijd de randen bij en snijd de koek in stukken.
Extra informatie |