Honing-plaatkoek

Honing-plaatkoek

Ingrediënten

150 gram honing

225 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

150 gram amandelspijs

1 theelepel kaneel

mespunt kruidnagelpoeder

1/4 theelepel gemalen piment

35 gram sukade

35 gram oranjesnippers

boter om in te vetten

75 gram gepelde halve amandelen

zout

1 ei

 

Bereiding

Doe de honing, bloem, bakpoeder, amandelspijs, specerijen, zout en het losgeklopte ei in een kom. Snijd de sukade en de oranjesnippers heel klein en voeg deze toe. Kneed alles tot een samenhangend deeg en laat dit 1 uur in de koelkast rusten.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Vet een bakplaat in met boter en druk het deeg erop. Strijk de bovenkant glad. Druk de halve amandelen erin en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Bak de koek in ca. 40 minuten gaar en bruin.

 

Laat de koek op de bakplaat afkoelen, snijd de randen bij en snijd de koek in stukken.

 

Extra informatie

Calorieen amandelspijs

Calorieen amandelen

Calorieen honing