Gevulde speculaas 3
Ingrediënten250 gr bloem1 theelepel bakpoeder 160 gr boter 150 gr bruine basterdsuiker 1 mespunt zout 2 eetlepels speculaaskruiden 2 eetlepels melk 300 gr amandelspijs 3 eieren 1/2 eetlepel sinaasappelrasp 20 gr amandelen |
BereidingZeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg de boter toe. Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Doe de suiker, het zout, de speculaaskruiden en de melk erbij en kneed met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het in de koelkast 2 uur rusten.
Verkruimel intussen de amandelspijs, voeg 2 eieren en de sinaasappelrasp toe en roer alles tot een gemakkelijk uit te smeren massa. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en verwarm de oven voor op 175°C.
Extra inforamtie
|