Chocolade kruidnoten

Chocolade kruidnoten

Ingrediënten

250 gr zelfrijzend bakmeel
125 gr donkere basterdsuiker
100 gr zachte boter
2 eetlepels speculaaskruiden
Zout
3 eetlepels melk

Cholade (wit, melk en/of puur)

Bereiding

Zeef het bakmeel boven een kom en maak een kuiltje in het midden. Voeg in het kuiltje de suiker, de boter, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en verkruimel die met de vingers door het meel. Kneed dit snel tot een soepel deeg.

 
Verwarm de oven voor op 150°C. Vorm kleine balletjes van het deeg, leg die op de bakplaat en bak de kruidnootjes in ± 20 minuten bruin en gaar.

 
Doop een gedeelte van de kruidnootjes in gesmolten pure, melk- of witte chocolade
Smelt de chocolade hiervoor in een kom boven een pan met heet water. Laat de kruidnootjes met chocoalde hard worden (eventueel in de koeling).

 

Extra informatie:

Calorieen chocolade kruidnoten