Banketletter
Ingrediënten400 gram Amandelspijs2 Eieren 2 eetlepels Geraspte citroenschil 2 eetlepels Slagroom 8 plakjes Diepvriesbladerdeeg (ontdooid) |
BereidingVerwarm de oven voor op 200°C graden.
Kneed het amandelspijs met 1 ei, citroenrasp en de slagroom tot een soepel mengsel. Vorm hiervan een lange rol van ongeveer 60 centimeter.
Leg de plakjes bladerdeeg achter elkaar, zodat de randen elkaar 1 centimeter overlappen. Druk de deegranden goed op elkaar en rol de randen glad met een deegroller. Er ontstaat nu een lange deeglap.
Leg de rol amandelspijs in het midden van de deeglap en vouw het bladerdeeg rond de amandelspijs. Druk de deegranden goed op elkaar,gebruik hiervoor wat water.
Leg de deegrol op de bakplaat met de naad naar onderen en vorm de rol tot een letter of staaf.
Klop 1 ei los en bestrijk de banketletter hiermee.
Extra informatie |