Amandel appelbroodjes
Ingrediënten6 plakjes Roomboterbladerdeeg (ontdooid)150 gram Amandelspijs 1 grote Gesnipperde appel 50 gram Rozijnen 1 Eidooier 1 zakje Vanillesuiker 1 theelepel Amandellikeur 1 losgeklopt Ei 4 eetlepels Amandelschaafsel 2 eetlepels Suiker Kaneelpoeder |
BereidingVerwarm de oven voor op 200°C
Vermeng de spijs met de appel, de rozijnen, de eidooier, de vanillesuiker en de likeur en vorm 6 spijsrolletjes van 9 cm lengte. Leg de spijsrolletjes op de deegplakjes en rol deze zodat de spijs helemaal bedekt is. Plak de randen met water vast, druk er met een vork streepjes in en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei.
Vermeng het amandelschaafsel en de suiker en strooi dit over de broodjes; druk ze licht aan. Leg de broodjes op een (ingevette of bekleede) bakplaat en bak ze 15-20 minuten in het midden van de oven.
Extra informatie: |