Eerste recept  |  Amandel appelbroodjes

5 decemberbroodjes

5 decemberbroodjes

Ingrediënten

Mix voor wit brood
2 eieren
275 ml melk
50 g boter of margarine, gesmolten
25 g gele basterdsuiker
1 el koekkruiden
1 el kaneelpoeder
1 zakje amandelschaafsel
2 flesjes Chocoflakes (evt. Dr. Oetker)
50 g zachte roomkaas
150 g amandelspijs
Chocoglazuur (evt. Dr. Oetker)

Bereiding

Doe het broodmix voor witbrood in een mengkom. Meng in een andere kom de gesmolten boter met de lauwwarme melk. Klop het ei erdoor. Meng de broodmix en het botermengsel door  het beslag en kneed het tot een soepel en samenhangend deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 10 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 220°C
Heteluchtoven: 200°C
Gasoven: stand 5

 

Meng de basterdsuiker, koekkruiden, kaneelpoeder, amandelschaafsel en 1 flesje Chocoflakes en kneed dit door het deeg.

Splits het tweede ei. Roer de dooier los met de roomkaas en meng dit met een vork door de amandelspijs, zodat het zacht wordt. Vet de bakplaat in.

Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en draai hier bolletjes van. Duw de bolletjes plat. Leg in het midden een volle eetlepel van het spijsmengsel, vouw het deeg erom heen en kneed het deeg weer dicht. Leg de bolletjes met de dichtgevouwen kant op de bakplaat.

Bak de 5 decemberbroodjes in 15 minuten, in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Laat ze buiten de oven uitdampen. Verwarm het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Bestrijk de 5 decemberbroodjes met een laagje glazuur en bestrooi het glazuur met Chocoflakes.